torsdag 3 april 2008

Skolan i olika länder

I Japan finns det många skolor där man börjar studera engelska på högstadiet. Men man använder inte engelskan i samhället utan pluggar engelska bara för att göra prov. Därför kan få (inte så många) prata engelska. I Irak finns det många skolor och många lärare. Alla böcker är gamla och finns på olika språk, som arabiska och kurdiska. I arabiska länder måste alla prata arabiska innan de får prata kurdiska eller andra språk. I Somalia finns det olika skolor. Enligt den arabiska kulturen pratar man inte om den somaliska kulturen. Det är svårt att ha lektioner i annat språk än sitt eget. När man läser arabiska eller engelska på högskolan måste man förstå sitt eget språk och det är viktigt.

Nasieh
Chie
Salem

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

KURDISKA OCH SOMALISKA KVINNOR
För länge sen fick Kurdiska och Somaliska kvinnor inte gåt till skolan och därför kunde de inte lära sig mer. Och de kunde inte bestämma över sina liv. När de ville gifta sig måste pappan bestämma. Och de kunde inte jobba därför att de saknade utbildning. Men nu kan de gå till skolan och lära sig och bestämma över sig själva. De kan också jobba när de vill. Vi tror att nu är det bättre än förut.



.REMZIYE
.DEGA

Anonym sa...

ATT FLYTTA FRÅN SITT HEMLAND

Under 80 talet började Kurder och Turker kriga med varandra. I Turkiet är många Kurder diskriminerade och därför tvingas Kurderna att fly från sitt hemland. Många kommer till Sverige och till andra länder i Eurupa. När man kommer till Sverge måste man lär sig språket och kulturen… Samma som här ett barn börjar ett nytt liv och det är mycket svårt i början.


*REMZIYE

Anonym sa...

JORDBÄVNING
Turkiet är världens femte jordbävnings land. I Turkiet uppkommer jordbävningar många gånger under den första stora jordbävning 1992 dog 3262 människor. Och den sista stora jordbävning den 17 augusti 1999 dog 15000 människor och 32000 människor sårade. Under en lång tid var människorna rådda att gå till sina hem. Och de tvungades leva sina liv i tält. Just nu kan de inte glömma de stora jordbävningarna och många barn förlorade sina familjer. Nu säger också jordbävning sexperterna att en stora jordbävning ska komma och att Turkiet stad Istanbul kommer att delas och halv delen kommer att hamna under vattnet. De säger att den ska få sittutbrott under 2010-2014 och alla väntar med spänning och fast.



. Remziye
. Ayettullah
. Meral